Wednesday, October 7, 2009

Kauakestev vikerkaar ehk kuidas kõik alguse sai

Vikerkaar on optiline nähtus, mille põhjustab päikesekiirte murdumine ja peegeldumine vihmapiiskadelt. Vikerkaar on inimesele nähtav spektrivärvide kaarena. Tavaliselt eristatakse lainepikkuse kahanemise järjekorras seitset värvust: punane, oranž, kollane, roheline, sinine, tumesinine ja violetne. Enamasti ei ole siiski neid kõiki võimalik eristada. Nende värvuste kasutamise vikerkaare kirjaledamisel kinnistas Isaac Newton, kes aastal 1672 avaldas artikli "A new theory about lights and colors". Selline on siis Vikipeedia selgitus vikerkaarest.

Minu jaoks tähendab vikerkaar suve, sooja, sõpru ja armastust. Kõige rohkem kohtan vikerkaart surfates, just siis kui laua alt väljuvad veepiisad moodustavad päikesega õige nurga, tänu millele jälitab mind päris oma vikerkaar. Oma seitsme värvi ja parimate omadustega. See on nagu isiklik Peetrus, kes sind valvsalt hoiab. See on nagu vana hea sõber, kes alati Sinuga surfates kaasas on, keda ei pea paluma ega keelitama, ta lihtsalt on. Kõik need head asjad kokku põhjustavadki selle, miks mind üha rohkem mere äärest leiab.

Kuigi surfatud on juba pea 5 aastat, siis õige äratundmine tuli alles sellel hooajal. Seda suhet on hea iseloomustada tüdruksõbra näitel. Sul on pikalt olnud kaaslane kellega on Sul hea koos olla, kuid üks hommik ärkad teadmisega, et Tema ongi see, kellega tahad elu lõpuni koos olla. Simple. Peale sellist heurekat on elu lihtsam, sa tead mida tahad ja kõik head asjad tulevad ise Sinu juurde. Üks asi viib teiseni jne kuni tegeledki asjadega, millest ei olnud julgenud isegi unistadagi.

Nii sai lugu alguse.

No comments:

Post a Comment